InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Potvrđeno pisanje portala InfoKG: Vujnović novi direktor JKP “Šumadija”

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Utorak, 29 06 2021

Marko Vujnović postavljen je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta za direktora Javnog komunalnog preduzeća "Šumadija", čime je potvrđeno pisanje portala InfoKG. Ova tačka dnevnog reda je izazvala raspravu odbornika vlasti i opozicije, koja tvrdi da Vujnović ne ispunjava uslove konkursa. Na to je ukazao i jedan od kandidata za tu funkciju Dejan Raonić, koji je danas podneo krivičnu prijavu poritv članova Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac.  

Portal InfoKG je početkom juna objavio da će za novog direktora Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” biti postavljen Marko Vujnović, direktor Slobodne zone Šumadija, koji je prethodno i jedno vreme bio na čelu Biznis inovacionog centra.  

Saznanja InfoKG-a su potvrđena na današnjoj sednici lokalnog parlamenta na kojoj je Vujnović postavljen na čelo ovog preduzeća, ali je mnogo toga prethodilo njegovom "ustoličenju". 

InfoKG saznaje: Marko Vujnović NOVI DIREKTOR JKP "Šumadija"?  

Sredinom juna portal InfoKG je objavio spisak kandidata za direktora JKP “Šumadija”, na kom su, pored Vujnovića, bili Milun Petković, Slavoljub Jelić i Dejan Raonić.  

InfoKG saznaje KO SU KANDIDATI za direktora JKP Šumadija i KO ĆE BITI IZABRAN

Onda je istorija sa prethodnog “konkursa” i izbora za ovu direktorsku fotelju počela da se ponavlja. Kandidat Dejan Raonić je ukazao na nezakonitosti i propuste u radu Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac.   

Prema njegovim rečima, Vujnović ne ispunjava zakonske uslove da bude direktor JKP “Šumadija”, jer, kako kaže, nema najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća. Raonić smatra da je Vujnovićeva kandidatura trebalo da bude odbijena.    

Kandidat za direktora JKP Šumadija ukazuje na nezakonitosti i propuste u radu Komisije za odabir, pravobranilac neupućen

Nakon toga, Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac objavljuje rang listu kandidata na kojoj je najbolje ocenjen Marko Vujnović. 

Na taj način se još jednom potvrđuju pisanja portala InfoKG i saznajemo da će Vujnović biti izabran na tu funkciju na sednici lokalnog parlamenta, koja je održana danas, ali kroz dopunu materijala dnevnog reda.  

Potvrđuje se pisanje InfoKG-a: Vujnović najbolje ocenjen među kandidatima za direktora JKP “Šumadija”

Međutim, današnjoj sednici na kojoj je Vujnović izabran za direktora prethodilo je to što je Dejan Raonić, jedan od kandidata za direktorsku fotelju u JKP “Šumadija” podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu protiv Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac. Zbog, kako se navodi, zloupotrebe položaja.   

Krivična prijava protiv članova komisije za izbor direktora JKP “Šumadija” 

Ova tačka dnevnog reda na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta izazvala je raspravu odbornika vlasti i opozicije, koja tvrdi da Vujnović ne ispunjava uslove konkursa. 

Svakako da to nije uticalo na konačnu odluku, pa je Vujnović postavljen za direktora JKP “Šumadija”.  

Ostaje da vidimo kakv će epilog imati čitava ova bura oko izbora direktora Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija”.