KragujevčaniFoto: Facebook/Goran Ilic

Kragujevački Konan – Goran Ilić: Srebro sa Svetskog prvenstva u Španiji KRUNA KARIJERE

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Utorak, 09 11 2021

Da godine nisu prepreka za ostvarivanje ciljeva, pokazuje Kragujevčanin Goran Ilić koji je u šestoj deceniji života osvojio srebrno odličje na Svetskom prvenstvu u Španiji u disciplini bodibilding klasik.

Pedesetpetogodišnji Kragujevčanin Goran Ilić, za razliku od većine svojih ispisnika, već 38 godina svakodnevno vežba. Da se trud isplati dokaz su brojne medalje koje je Goran do sada osvojio u zemlji i inostranstvu. Najznačajnija su četiri odličja sa svetskih prvenstava u bodibildingu.  

Posle tri bronze došlo je i ovo srebro, koje je kruna moje karijere. Mislim da svaki čovek oseti kad treba da se povuče, smatram da mi je pametno da to sada uradim i da postavim domaći zadatak našim mlađim takmičarima, jer četiri svetske medalje nema niko”, kaže Goran Ilić

Iako se više neće takmičiti, Goran, koga još zovu i kragujevački Konan, prkosi godinama. Nastavlja da trenira, a aktivan je i kao međunarodni sudija. Najviše ga raduje rad sa mladima, koje u svom Bodibilding klubu “Olimpija” priprema za takmičenja.   

Stvarno smo najuspešniji klub u Srbiji. Ima puno mladih takmičara, koje sada izbacujemo, tako da kažem. Ima puno mladih nada i to mi je prioritet u daljem radu”, rekao je Ilić. 

Inače, Srbija je na Svetskom prvenstvu u bodibildingu u Španiji osvojila ukupno četiri medalje, jednu zlatnu i tri srebrne. Zlato je u Srbiju doneo Aleksandar Lekić iz Loznice, a, pored kragujevačkog Konana, srebo su osvojili Ana Marija Žujović iz Beograda i Stanislav Tarailo iz Bečeja.