Kragujevčani

Nekada pravnica, danas tkalja: Suzana Gorjanac niže nagrade (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 19 11 2021

Kragujevčanka Suzana Gorjanac iako je diplomirani pravnik, ne radi u struci, već se 15 godina bavi tkanjem. Čuva ovaj stari zanat od zaborava i za uloženi trud i radi osvaja priznanja.

Ne mora svako da radi u kancelariji. Možemo da čuvamo malo stare zanate. Reči su Suzane Gorjanac, inače, diplomirane pravnice, koja je kancelarijski sto zamenila razbojem. 

Struka mi je donela blage stresove, nerviranja, kilometarske šetnje. Sa drueg strane, moj dragi, lepi razboj mi je doneo fantstična poznanstva, brojne kontakte, bila sam u prilici da posetim mnoga mesta. Najveće bogatstvo u svemu tome, mislim da sam mnogo više edukacije stekla kroz te kontakte i razgovore, nego da sam sedela u kancelariji”, rekla je Suzana Gorjanac. 

Iako je sve počelo od želje da ćerkama i sebi istka pončo, Suzana danas sve što zamisli na razboju ostvari. 

Tkam savremene odevne predmete, ponča, šalove, ogrtače, materijale za Šanel kostime. Šiorok je spektar onoga što tkam, a radujeme i što još uvek ima interesovanja za stare krparice”, izjavila je Suzana Gorjanac. 

Nisu izostale ni nagrade za uloženi trud. Za deceniju i po rada ova Kragujevčanka je osvojila tridesetak nagrada. Suzanina je želja da mladi nose savremene odevne predemete, ali izrađene na tradicionalna način.

Galerija slika