Kultura

Grčki sastav Chickn u UMMUS-u

Autor: Jovana Mladenović
12:19 | Subota, 27 05 2017

Koncert grčkog psihodeličnog rok sastava Chickn, uz lokalnu podršku sastava Ti Fafa i Ja, biće održan večeras od 22 sata u Kulturnom centru UMMUS.

Chickn je grčki psihodelični rok sastav formiran tokom božićnih praznika 2012. godine u Atini. Svoje stvaralaštvo, inspirisano američkom psihodelijom zapadne obale iz perioda '68 -74', krautrokom i evropskom eksperimentalnom muzikom, nazivaju Jetztzeit Rock. Od nastanka, CHICKN su svojim intenzivnim nastupima, od prašnjavih podruma do velikih festivalskih bina, stekli reputaciju jednog od najtraženijih bendova iz Grčke. Glavni stubovi benda su improvizacija, kao i njihova tendencija da prihvate neočekivano. Vremenom su oko sebe okupili veliki broj umetnika i muzičara sa kojima sarađuju i nastupaju, i time dobili slobodu u kreativnosti i mogućnost realizacije svojih trenutnih izražajnih potreba. Svaki član kolektiva daje svoj jedinstveni stav i doprinos CHICKN viziji i na taj način stvaraju eklektičan amalgam ekstatičkih motiva, maničnih rifova i egzistencijalnih vokala. Njihovi nastupi su potpuno nepredvidivi jer se ne drže unapred definisane set liste i ne ustručavaju se da u spontanom trenutku stvaraju alternativne verzije ranije napisanih i snimljenih pesama.

Njihov debi album “Chickn” (2016) pokupio je pozitivne recenzije širom sveta i prvi tiraž je rasprodat u roku od mesec dana. Do sad nastupali su sa bendovima kao što su Preoccupations (ex. Viet Cong), Moon Duo, The Underground Youth, The Weekend… Takođe, bend uživa i da deli binu istovremeno sa drugim bendovima, stvarajući neobavezne i neočekivane improvizacije.

Cena ulaznice je 200 dinara.