SkverFoto: pexels.com/RF._.studio

Kako uklopiti patike u svaki outfit?

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 18 02 2021

Prvi par patika kreiran je u sportske svrhe, a slobodno možemo reći da je takva njihova namena danas proširena, te da su raznovrsni modeli patika obuća koju i muškarci i žene rado nose u različitim prilikama. 

Prve patike pojavile su se u 19. veku, a od toga trenutka nisu silazile sa modne scene što ih definitivno čini jednim od modnih fenomena. Ukoliko ste u nedoumici kako kombinovati nezamenljive ženske patike, pročitajte naš tekst i informišite se kako patike mogu da upotpune svaki outfit i istaknu vaš lični stil. 

#1 Patike i farmerke - večiti klasik

Udobnost i komfor su reči koje najbolje opisuju osećaj nošenja patika, a upravo to je razlog zbog kojeg patike spadaju u omiljenu obuću muškaraca i žena. Možemo reći da je kombinacija patika, džinsa i jednostavne pamučne majice večiti klasik koji se može videti čak i na fotografijama velikih zvezda ovog, ali i prošlog veka. 

Dakle, dovoljna su vam ova dva komada odeće i adekvatan model patika da budete spremne za šetnju gradom ili odlazak na piće sa prijateljima. Naravno, na osnovu toga koji model patika je u pitanju uspećete da izgledate ležerno, urbano ili iznesete klasičan sportski izgled. 

Prlikom odevanja u ovakve kombinacije potrebno je iskazati sopstveni stil, te će autentični komad nakita učiniti pravi stvar i pružiti vam željeni izgled. Naravno, izuzev pamučne majice, u kombinaciji sa patikama i džinsom, savršeno se uklapa i košulja, ali i dukserice modernog dizajna. 

Savetujemo vam da budete hrabre i eksperimentišete, a možda baš vi budete trendseterke, te inspirišete vaše prijateljice da iznesu određenu smelu kombinaciju odeće i obuće!

#2 Patike i haljina - budite odvažne u svim prilikama

Modni trendovi 21. veka dozvoljavaju kombinacije raznovrsnih materijala, boja, stilova, te je ono što je nekada delovalo nezamislivo danas opšte prihvaćeno. 

Prateći modnu scenu poslednjih godina mogli smo da uočimo kako se vraćaju modni trendovi iz 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Takođe, zapazili smo i trendove koji predstavljaju hrabre kombinacije odeće, obuće i aksesoara, a holivudske zvezde ih veoma uspešno postavljaju već decenijama.

Primera radi, poslednjih godina je in nošenje sandala i čarapa. Naravno, na vama je da odaberete da li ćete se prikloniti ovom trendu i implementirati ga u sopstveni stil ili ipak volite da igrate sigurno.
 
Isti takav je i trend nošenja patika i haljina koji je mnogim damama bio neprihvatljiv, ali kako prolazi vreme, tako se sve više pripadnica lepšeg pola odlučuje da uskoči u ovu smelu kombinaciju. Pomenućemo i trend nošenja patika uz venčanice koji je pre nekoliko godina bio odabir mlada koje izbegavaju konvencionalne stilove oblačenja. 

Predlažemo vam da date šansu kombinaciji patika i haljine već početkom prvih prolećnih dana, te odaberete ležernu cvetnu haljinu ispod kolena i predimenzionirane patike. Još jedna interesantna varijanta je uska pamučna haljina, interesantan oversize sako i neprevaziđene ravne bele patike. 

#3 Patike za posao - ležerne i sofisticirane kombinacije

Pojedina radna mesta zahtevaju precizan dress code, haljine i cipele sa potpeticom, sakoe, vezanu kosu i slično. Međutim, veliki broj modernih zanimanja u kancelarijama ne zahteva da se obačite formalno i tu imate slobodu da na kreativan način istaknete svoj poslovni izgled.

Prilikom kombinovanja patika za posao vam predlažemo da budete umerene i postignete balans, te obujete na primer bele, crne ili srebrne patike, sa elegantnim poslovnim pantalonama i sofisticiranim sakoom, a poseban pečat daće jednostavan komad nakita i torba sa zanimljivim printom. 

Patike su posebno praktične za posao ukoliko ga provodite na nogama, ili jednostavno pešačite do radnog mesta, a s obzirom na to da ceo dan provodite u obući, prijatnost svakako neće izostati.
 
Izuzev pomenutih modnih kombinacija sa patikama, istaći ćemo da ih jednako originalno možete uklopiti za ležerni noćni izlazak sa prijateljima, a izuzev vrhunskog izgleda, u udobnim patikama moći ćete da đuskate bez problema čitave noći. 

Sigurni smo da se u obućarniku svake dame nalazi barem jedan par patika, a još jedna stavka koju ne smemo izostaviti jeste da koji god stil da je vaš odabir, kvalitet je nešto od čega ne smete odustati prilikom kupovine patike.

Jasno je zašto je kvalitet toliko važna stavka, jer ispunjava osnovnu funkciju patika - udobnost, prijatnost i lakoća koraka. Stoga vam savetujemo da prilikom kupovine obuće uložite u kvalitetan par patika koje će trajati dugo, biti udobne, ali i moderne. 
 

Izvor: Avokado