SkverFoto: pixabay.com-ilustracija

Trik koji značajno ubrzava proces zagrevanja automobila zimi

Autor: InfoKG
16:00 | Četvrtak, 11 01 2024

Posle nedelja gotovo prolećne klime, poslednjih nekoliko dana smo svedoci pravih zimskih dana, sa snegom i temperaturama ispod nule. Kada je toliko hladno napolju, prirodno je da u našim vozilima nije prijatno, pa smo prinuđeni da zagrevamo kabinu. Nažalost, zagrevanje automobila ponekad zaista ume da se oduži, piše Jutarnji list, a prenosi n1info.rs.

Srećom, postoji vrlo jednostavan trik za zagrevanje automobila.

Iako većina pali automobil nekoliko minuta pre kretanja i pušta grejanja na najjače, postoji još efikasniji način da zagrejete svoje vozilo.

Efikasan metod za zagrevanje automobila

Trusted Automotive Professionals (TAP) predložio je novi i potencijalno brži metod za zagrevanje automobila. Stručnjaci te organizacije tvrde da bi vozači u startu uvek trebalo da smanje temperaturu u kabini na najniži nivo i isključe ventilaciju.

U objavi su napisali: „Kada upalite auto, pojačavanjem grejanja i ventilacije, samo ćete puštati hladan vazduh u kabinu, bez ikakve koristi. Zato isključite ventilaciju, a nakon par minuta vožnje, postavite klimu na najveću moguću temperaturu i uključite ventilaciju. Tako ćete najbrže zagrejati kabinu. Možda zvuči neobično, ali tako najbolje funkcioniše sistem grejanja automobila‘.

Vozači koji imaju automatski klima uređaj ne moraju da slede ovaj savet jer će njihovi automobili automatski da regulišu temperaturu.

Izvor: Jutarnji list, n1info.rs