SportFoto: FK Radnički 1923

“Crveni” u žestokom naletu: Treća uzastopna pobeda za beg iz opasne zone (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:30 | Utorak, 08 03 2022

Nastavlja se prolećna rapsodija kragujevačkog superligaša. Ekipa trenera Nenada Lalatovića uspela je da veže i treći uzastopni trijumf, i to u susretu sa još jednim ozbiljnim konkurentom u borbi za opstanak, ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca, rezultatom 1:0. Gol za kragujevačku ekipu postigao je u 61. minutu Jovanović. Šumadinci su ovom pobedom konačno iskoračili iz opasne zone i najavili dalji uspon na superligaškoj lestvici. 

Voždovac, Novi Pazar, pa Metalac. Kao u popularnoj društvenoj igri Riziko, Kragujevčani iz vikenda u vikend osvajaju sve veći prostor na superligaškoj tabli, dajući do znanja konkurenciji da više nisu vreća za udaranje, već jedna ozbiljna takmičarska ekipa koja zaslužuje mesto u najkvalitetnijem rangu takmičenja.

Euforiju nakon trećeg uzastopnog prolećnog trijumfa, koji je Šumadincima omogućio novi iskorak na tabeli, stišava Nenad Lalatović, glavni inicijator prolećnog buđenja “crvenih” sa “Čika Dače”. Iako srećan zbog veoma važne pobede nad neugodnim Milanovčanima, šef struke Kragujevčana upozorava da nije ništa nije gotovo i da njegovom timu tek predstoji velika borba za očuvanje superligaškog statusa. 

Znajući kvalitet ekipe Metalca, ja sam se iskreno pribojavao današnje utakmice. Mislim da je većim delom utakmica bila u egalu, naročito u prvih 45 minuta, kada smo i mi i oni propustili po jednu povoljnu priliku da dođemo do gola. Početkom drugog poluvremena uspeli smo da stvorimo još par zrelih prilika, a jednu od njih smo uspešno pretvorili u taj pobedonosni pogodak. Bez obzira na ovu pobedu, ništa još uvek nije gotovo i do poslednjeg kola neće se znati ko ispada, a ko ide u baraž. Ekipi Metalca želim puno sreće u nastavku takmičenja i voleo bih da na kraju sezone i mi i oni ostanemo u ligi“, izjavio je strateg kragujevačkog superligaša.

Lalatović ističe da je malo ko verovao da će Radnički 1923 nakon zaista razočaravajuće jesenje polusezone biti u stanju da veže tri pobede u nizu, dodajući da je to pre svega zasluga igrača, koji su ponovo počeli da veruju u sebe i svoje saigrače iz tima.

Srećan sam što sam uspeo da povratim samopouzdanje igračima i da popravim atmosferu u ekipi kroz niz zajedničkih druženja izvan terena. Posledica toga je da svi sada dišu kao jedan i jako mi je drago zbog toga. Verujem da ćemo svi zajedno doći do konačnog cilja i da će naš Radnički ostati u Super ligi“, poručio je Lalatović.

Kragujevčani su ovom pobedom “preskočili” Milanovčane na superligaškoj tabeli i konačno se našli u zoni baraža, gde će pokušati da ostanu do kraja sezone, mada ukoliko nastave ovakvim tempom, ne bi bilo isključeno i da bez dodatnog doigravanja obezbede opstanak u eliti.

“Crvene” u narednom kolu očekuje vrlo neugodno gostovanje ekipi lazarevačke Kolubare, sa kojom su vodili žestoke bitke u Prvoj ligi Srbije prošle sezone. 

Izvor: FK Radnički 1923