SportFoto: PEK "Gora"

Kragujevčani Snežana Đurić i Vladimir Potrić trijumfovali na Evropskom prvenstvu u skyrunning-u u Crnoj Gori (FOTO)

Autor: InfoKG
17:00 | Petak, 21 07 2023

Članovi Planinarsko-ekološkog kluba "Gora" Snežana Đurić i Vladimir Potrić trijumfovali su na Evropskom prvenstvu u “skyrunning-u“, održanom na planinskim stazama Prokletija u Crnoj Gori. Snežana je osvojila zlatnu medalju, dok se Vladimir okitio bronzom. 

Po prvi put na prostoru Balkana održano je Evropsko prvenstvo u skyrunning-u u gradu Gusinju u Crnoj Gori. Takmičenje je okupilo više do 1.000 trkača iz cele Evrope, koji su došli da odmere snage na planinskim stazama Prokletija.

Takmičenje je sprovedeno kroz tri trke i to: Vertikalni kilometar sa stazom 3.9 kilometara dužine i 1.000 metara visinske razlike, Sky Race dužine 30 kilometara i visinskom razliko od 2.150 metara i Sky Ultra dužine 50 kilometara, sa visinskom razlikom 4.400 metara.  

I Kragujevac je na tom takmičenju imao svoje predstavnike, a reč je o članovima Planinarsko-ekološkog kluba "Gora", Snežani Đurić i Vladimiru Potriću, koji su se takmičili u trci “Vertikalni kilometar“.

Snežana je osvojila prvo mesto u ženskoj konkurnciji, dok je Vladimiru pripalo treće u muškoj konkurenciji, tako da su poneli titulu SKYRUNNING EUROPEAN CHAMPIONSHIP - OPEN RACE VERTICAL. 

Iz Planinarsko-ekološkog kluba "Gora" poručuju da je ovo još jedan u nizu dokaza da Kragujevac ima sportiste u samom vrhu te discipline, koja dobija sve veću popularnost.

Galerija slika