Sport

Najbolji srpski vaterpolisti u Kragujevcu: Utakmica za Narodnu kuhinju (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
16:26 | Petak, 25 03 2016

Najbolji srpski vaterpolo reprezentativci odigraće večeras revijalnu utakmicu sa ekipom mlađih selekcija VK “Radnički“ u okviru Turneje šampiona, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je Narodnoj kuhinji u Kragujevcu.

Humanitarni rad kojim se bave srpski šampioni lepa je prilika da se na delu pokažu solidarnost i brižnost u teškim vremenima, smatra gradonačelnik Radomir Nikolić, koji je za vaterpoliste, stručni štab i rukovodstvo Saveza organizovao prijem. Tom prilikom on je od reprezentativaca dobio kopije zlatnih medalja sa Svetskog prvenstva u Kazanju i Evropskog u Beogradu, sliku i loptu sa potpisima igrača.

Na prijemu je, osim o najsjajnijim rezultatima našeg nacionalnog tima, najviše bilo reči o problemima sa kojima se susreće vaterpolo klub “Radnički“ i rešenjima za njihovo prevazilaženje. "Grad promoviše vaterpolo, a vaterpolo promoviše Kragujevac", kaže gradonačelnik Nikolić, koji je naglasio da očekuje vraćanje sporta u Kragujevcu na "najviše visine", što će omogućiti finansijska stabilnost ka kojoj grad ide.

Vaterpolo reprezentacija Srbije posetila je školu “Radoje Domanović“ gde su se družili sa svojim navijačima.

Utakmicom na zatvorenom bazenu, večeras od 20 časova, završava se Turneja šampiona u kviru koje su srpski vaterpolisti posetili sve veće gradove u Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Galerija slika