Sport

Posle novog trenra Valstroma, u Veprove stiže i univerzalac MEKINTAJER

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 04 01 2022

Posle novog trenera, Alana Valstroma, kragujevački Divlji veprovi dobili su i prvo igračko pojačanje iz Amerike, sjajnog univerzalca Marija Mekintajera, koji može da pokriva nekoliko pozicija, kako u napadu, tako i u odbrani, a u kragujevačkom timu primarno mesto biće mu lajnbeker.

Mekintajer dolazi sa Stivenson Univerziteta, na kom je pružao sjajne partije i oborio brojne rekorde, uključujući broj sekova u sezoni, sekove na utakmici, i teklove za gubitak jardi… Kao starter je odigrao 22 utakmice i zabeležio 101 tekl. Drugi je u istoriji po broju sekova i treći u teklovima za gubitak. Među brojnim priznanjima ima i Strength and conditioning All-American počasti. 

U poslednjoj sezoni na koledžu (2021) bio je pravi lider odbrane svojih Mustanga. Na 11 mečeva sakupio je 65 teklova, 12,5 sekova i 15,5 teklova za gubitak. Bio je peti po broju sekova u celoj trećoj diviziji.

– Izabrao sam Veprove jer je kultura tima nešto čega sam želeo da budem deo. Neverovatno sam uzbuđen što ću posetiti Srbiju, živeti u njoj i doneti Veprovima naslov srpskog šampiona. Ne znam mnogo o nivou fudbala u Srbiji, ali po onome što sam video, Srbija ima odličan fudbal i potencijal da postane jedna od najboljih evropskih zemalja u ovom sportu – rekao je Mekintajer.

U predstojećoj sezoni Kragujevčani će pokušati da povrate šampionski tron, a Mekintajer je dobro upoznat sa klupskim ambicijama.

– Iskreno, nisam mnogo znao ni o Divljim veprovima, ali kako je proces regrutacije odmicao, istraživao sam mnogo i video da su izgradili sjajan program. Impresioniran sam profesionalizmom Veprova i koliko su uspeha imali kao tim. Očekujem mnogo nadmetanja između timova i jedva čekam da počne ova uzbudljiva sezona. Verujem da ću pomoći Veprovima da vrate titulu u Kragujevac – zaključio je Mekintajer.

Izvor: wildboars.rs