SportFoto: kragujevac.rs

Prijem u SG za vicešampione Srbije – pionire FK “Radnički 1923”

Autor: InfoKG
15:30 | Utorak, 15 06 2021

Za pionire Fudbalskog kluba Radnički 1923, koji su na državnom prvenstvu Srbije osvojili su drugo mesto i sa peharom vicešampiona Srbije, u Kragujevac su se vratili posle jednog početnog poraza, dva nerešena rezulata, 27 pobeda i izgubljene utakmice u finalu protiv beogradskog Partizana, organizovan je prijem u Skupštini grada. 

Drago mi je što ovi dečaci ne dozvoljavaju da ih starije selekcije izguraju i da se o njima ništa ne čuje. Vicešampionska titula je sjajan rezulat na nivou Srbije, a posebno mi je drago zbog toga što su svi mladi fudbaleri iz Kragujevca, osim dvojice komšija iz Trnave i iz Rače, koji su takođe naša deca. Titula je pokazatelj da se sa njima dobro radi, da Fudbalski klub Radnički 1923 ide u pravom smeru i da planira dobru budućnost”, poručio je gradonačelnik Nikola Dašić.

Čestitkama se pridružio i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, koji je rekao da je njihov rezultat ponos grada Kragujevca. 

Rezulati se prave u omladinskim školama i zbog toga ćemo poseban akcenat staviti na njih. Ne želimo da uvozimo sportiste, osim kada je to neophodno zbog višeg ranga takmičenja ili kada na pozicijama nemamo odgovarajućeg igrača iz naših struktura. Drago mi je što rukovodstvo FK „Radnički 1923“  ide u korak i sa drugim klubovima i što omladinskoj školi pridaje posebno pažnju koja se valorizuje kroz ovakve fantastične rezultate”, kazao je Stevović.

Ovaj plasman je veoma važan za klub, jer pionirska selekcija nije nikada bila vicešampion Srbije, što je dokaz da fudbalska škola dobro radi i da smo počeli sve više da napredujemo. Rad i nivo uspeha podižemo u kontinuitetu na višu lestvicu, sa čime ćemo nastaviti i dalje”, kazao je direktor FK Radnički 1923, Nikola Fržović.

Fudbaleri iz pionirske selekcije, sada idu na zasluženi odmor, posle koga će nastaviti da se bore za dobre rezulate kao mlađi kadeti.