SportFoto: FK Radnički 1923

Slavko Perović novi sportski direktor Radničkog 1923

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 21 01 2021

Posle dužeg niza godina, Fudbalski klub Radnički 1923 ponovo ima sportskog direktora. U pitanju je nekadašnji fudbalski internacionalac Slavko Perović, koji se posle pune dve decenije vraća u matični klub sa željom da svoje dugogodišnje igračko iskustvo iskoristi u pravcu unapređenja funkcionisanja sportskog sektora kragujevačkog prvoligaša.

Perović je nedavno odlučio da stavi tačku na svoju bogatu igračku karijeru, koju je započeo upravo u mlađim kategorijama kluba sa “Čika Dače”. Fudbalski put ga je dalje vodio preko Rada, Obilića, Crvene zvezde, sve do Turske, u kojoj je proveo šest godina, i Rumunije, gde je imao poslednji igrački angažman u dresu Dinama iz Bukurešta.

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, članova klupskog rukovodstva i sportskih prijatelja, Perović je danas na stadionu “Čika Dača” zvanično promovisan u novog sportskog direktora Radničkog 1923, a prvi mu je dobrodošlicu poželeo čelni čovek kragujevačkog prvoligaša Nikola Fržović.

Mislim da će dolaskom Slavka Perovića na poziciju sportskog direktora naš klub produžiti kontinuitet dobrog funkcionisanja i rezultata. Ovim putem bih se zahvalio ljudima iz lokalne samouprave, koji su izašli u susret našim željama i omogućili nam da Slavko Perović postane deo ovog kluba”, izjavio je Fržović. 

Ispred lokalne samouprave, Perovića je srdačno pozdravio gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u Fudbalskom klubu Radnički 1923 i što prisustvujem promociji novog sportskog direktora Slavka Perovića, koji je kao dete ovog kluba i rođeni Кragujevčanin odlučio da se oduži svom rodnom gradu i prihvati ovaj izazov. Ja mu iskreno želim puno sreće i uspeha u njegovom radu”, poručio je Dašić.

Govoreći o motivima koji su ga naveli da prihvati ovu funkciju, novi sportski direktor Кragujevčana napomenuo je da je Radnički 1923 jedan od najvećih klubova u zemlji i da mu je velika čast i zadovoljstvo što će imati priliku da doprinese daljem razvoju kluba i njegovom približavanju evropskim standardima.

Jako sam srećan što sam posle punih dvadeset godina ponovo u klubu koga volim i za koji navijam od malih nogu. Radnički 1923 je sigurno među pet najboljih klubova u državi, ako uzmemo u obzir tradiciju, veličinu grada i navijače. To mi je omogućilo da sa lakoćom donesem jednu inače tešku životnu odluku i latim se ove prilično odgovorne funkcije”, pojasnio je Perović razloge svog povratka na “Čika Daču”.

Novi sportski direktor Кragujevčana vidi prostor za napredak u svim takmičarskim selekcijama, a poseban akcenat biće stavljen na omladinsku školu, od koje se očekuje da bude nepresušan izvor igrača za prvi tim.

Naša vizija za budućnost je da iz sopstvene škole crpimo igrače za prvi tim i plasiramo ih na fudbalsku mapu Srbije. Po meni, sasvim je prirodno da najtalentovanija deca iz ovog grada budu u Radničkom, a da bi se to dogodilo, potrebno je da ovaj klub ponovo učinimo simbolom Кragujevca, kako bi svi igrači, bilo da su u pitanju naša deca ili igrači sa strane, bili ponosni što su deo jednog tako velikog kluba”, napomenuo je Perović.

Perovićeva ideja je da u funkcionisanje kluba uključi što je moguće veći broj bivših fudbalera Radničkog 1923, koji bi sa svojim fudbalskim znanjem i iskustvom mogli da budu od velike koristi u pravcu daljeg napretka kluba.

Nastojaćemo da neke naše bivše igrače, bilo da su oni aktivni ili su već okončali svoje karijere, vratimo u klub, kako bi svojim znanjem i iskustvom doprineli tome da ovaj klub ide u pravom smeru. Ja sam već obavio neke preliminarne razgovore sa pojedinim igračima i oni su spremni da se uključe u rad u kluba”, otkriva sportski direktor Кragujevčana.

Perović se dotakao i aktuelnog prelaznog roka, istakavši da je zadovoljan postojećim igračkim kadrom, koji je jesenju polusezonu okončao na vodećoj poziciji Prve lige Srbije, sa pet bodova prednosti u odnosu na novosadski Кabel. Ipak, to ne znači da će Кragujevčani sedeti skrštenih ruku, već im je namera da angažovanjem nekolicine mladih i talentovanih igrača u ovom prelaznom roku formiraju okosnicu ekipe, koja bi, kako stvari trenutno stoje, od jeseni trebala da se takmiči u Super ligi.

Mislim da je igrački kadar Radničkog 1923 jako kvalitetan, što pokazuje i trenutni plasman na tabeli. Ono što je neka moja vizija za ovaj prelazni rok, to je da igrački kadar dodatno ojačamo dovođenjem nekolicine mladih igrača i da već sad pripremimo ekipu za potencijalni ulazak u Super ligu, a da onda u junu i julu angažujemo još par kvalitetnih igrača na deficitarnim pozicijama”, dodao je Perović.

Кragujevčani su pre nedelju dana zvanično započeli pripreme za prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbije. Za subotu je već zakazana i prva pripremna utakmica protiv Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi, koja će biti odigrana na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”. 

Izvor: FK Radnički 1923