Sport

Veselinović novi predsednik “Ekonomca”

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 18 08 2020

Dekan Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta, Petar Veselinović novi je predsednik Kluba malog fudbala “Ekonomac”. To je jednoglasno odlučeno na sednici Upravnog odbora “Ekonomca”. Veselinović je najavio da mu je cilj da se obezbedi siguran opstanak u Prvoj futsal ligi Srbije, kao i da to predstavljati temelj da se “Ekonomac” u budućnosti vrati na staze stare slave. 

Na sednici Upravnog odbora Kluba malog fudbala “Ekonomac” doneta je jednoglasna odluka da budući predsednik Upravnog odbora ovog kluba bude prof. dr Petar Veselinović dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Veselinović je na ovoj funkciji nasledio prof. dr Veroljuba Dugalića, dugogodišnjeg predsednika Upravnog odbora i jednog od osnivača ovog kluba.

“Ekonomac” uskoro kreće sa pripremama za novu takmičarsku sezonu, koja će početi u drugoj polovini septembra. 

Ambicije kluba u novoj takmičarskoj sezoni su malo drugačije u odnosu na prethodne. Suočeni sa teškom materijalno-finansijskom situacijom u klubu i nemogućnošću registracije novih igrača zbog kazne od strane FIFE zbog neizmirenih obaveza prema bivšim igračima, u potpunosti moramo da se oslonimo na postojeće snage i zbijemo sopstvene redove, a to znači da čvrstinom i disciplinom probamo da obezbedimo rezultate koji će nam obezbediti siguran opstanak u Prvoj futsal ligi Srbije, što će predstavljati temelj za vraćanje na staze stare slave u nekom budućem vremenu”, poručuje profesor Veselinović. 

Zanimljivo je da krajem 2020. Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta slavi 60 godina postojanja i rada, a Veselinović kaže da će najbolji poklon značajnom jubileju biti stabilizacija čeda ove renomirane visokoškolske institucije.