InfoKG 7 dana: Stevanović, Katarina, eKG kartice, probni popis, nesvakidašnji porođaj, Siemens...

Nedelja, 07 April 2019 10:00Autor: InfoKG

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Veroljub Stevanović započeo predizbornu kampanju, nastavnica u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji Katarina Veljković predstavljala Srbiju na Svetskom obrazovnom forumu u Dubaiju, stižu eKG kartice, ponovo radi Pravna klinika, počeo probni popis stanovništva, Dugalić nije više na čelu Udruženja banaka Srbije, nesvakidašnji porođaj, kako bi izgledao listić da se naredne nedelje održavaju lokalni izbori?, patronaža Doma zdravlja dobila novo vozilo zahvaljujući Šoping centru “Kragujevac Plaza”,  "Siemens" izgradio je još jednu fabričku celinu u Industrijskoj zoni "Sobovica", izabrani izvođači radova za izgradnju jeftinih stanova na Deninom brdu, poznati kandidati za Đurđevdansku nagradu, Teodora otvorila Inkluzivno igralište...

"Ponovo svi na ovu stranu" slogan je kojim lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović kreće u predizbornu kampanju. Prilikom najave početka predizborne kampanje, Stevanović je govorio i o nekoliko od stotinak projekata koje namerava da predstavi javnosti, za koje kaže da ih je neophodno i moguće ostvariti kako bi se grad "izvukao iz katastrofe u kojoj se nalazi sada". Potom, se Stevanović sastao i sa liderima stranke Bolja Srbija. Opširnije ovde: STEVANOVIĆ krenuo u kampanju: "PONOVO SVI NA OVU STRANU", Stevanović o prioritetnim projektima: Severna obilaznica, kružni tok Mala Vaga, Opšta bolnica sa kardiohirurgijom... i Stevanović demantuje promenu slogana, pojašnjava saradnju sa Boljom Srbijom.

Nastavnica informatike iz Prve kragujevačke gimnazije, Katarina Veljković, jedna od 50 najboljih edukatora na svetu, predstavljala je našu zemlju na Svetskom obrazovnom forumu u Dubaiju, piše RTS. Ona je kolegama u Dubaiju predstavila nagrađivane projekte na kojima radi sa đacima. Opširnije ovde: Katarina Veljković predstavljala Srbiju na Svetskom obrazovnom forumu u Dubaiju.

Počeo je test period za upotrebu eKG kartica - elektronskog sistema plaćanja vožnje u javnom gradskom prevozu, a njegova puna implementacija kreće od maja. Svi autobusi opremljeni su validatorima i neophodnim računarskim sistemima. To znači da građani tokom aprila poslednji put kupuju markice, vrše zamenu starih legitimacija, pribavljaju eKG kartice i mogu da se voze bez otkucavanja plaćajući vožnju kao i do sada. Od narednog meseca na snagu stupaju nove cene, u opticaju će biti eKG kartice, a oni koji se ipak odluče na kupovinu karte kod vozača moraće da izdvoje znatno veći iznos novca. Opširnije ovde: Stižu eKG kartice, počinje "kuckanje" na validatorima u gradskom prevozu

Na Pravnom fakultetu kragujevačkog Univerziteta ponovo je počela da radi Pravna klinika, a ovoga puta socijalno ugroženi građani u prilici su da dobiju besplatnu pomoć u oblasti radnog, socijalnog, naslednog i porodičnog prava. Građanima će besplatnu pravnu pomoć pružati studenti, pod nadzorom profesora, asistenata i advokata. Opširnije ovde: Ponovo radi Pravna klinika: BESPLATNA pomoć za radno, socijalno, nasledno i porodično pravo.

Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova, test za zvanični koji će biti izvršen 2021. godine, počeo je 1. aprila i traje do kraja meseca. Među gradovima i opštinama odabranim u Srbiji je i Kragujevac, a izabrana naselja su deo Centra i deo Đurisela. Novina je, između ostalog, što popisivači rade na laptop računarima, umesto da popunjavaju papirne upitnike kao ranije. Opširnije ovde: Počeo probni popis stanovništva, evo gde u Kragujevcu popisivači mogu pozvoniti na vrata.

Profesor doktor Veroljub Dugalić, posle 16 godina, odnosno četiri mandata, nije više na čelu Udruženja banaka Srbije, a ubuduće će raditi na najmanje dva mesta, piše Blic. Opširnije ovde: Odlazak posle 16 godina: Dugalić nije više na čelu Udruženja banaka Srbije.

U Kragujevcu se u četvrtak ujutru oko 7 sati dogodila nesvakidašnja situacija, kada je jedna naša sugrađanka sa suprugom pošla u ovdašnji Klinički centar da se porodi, ali se bebi žurilo, pa su nasred puta zaustavili ekipu Hitne pomoći i ona je u sanitetskom vozilu na svet donela dečaka. Zahvaljujući obučenosti i spremnosti ekipe Hitne pomoći porođaj je protekao bez problema, a mama i beba su prevezeni u Klinički centar i u dobrom su zdravstvenom stanju. Opširnije ovde: NESVAKIDAŠNJE: Žena krenula u porodilište, bebi se žurilo, pa na svet donela dečaka u kolima Hitne pomoći.

Na osnovu dosadašnjih međustranačkih saradnji i trenutnih političkih zbivanja u gradu, portal InfoKG istražuje kako bi mogao da izgleda izborni listić kada bi se sledeće nedelje održali lokalni izbori. Opširnije ovde: Kako bi izgledao LISTIĆ da se naredne nedelje održavaju LOKALNI IZBORI?

Služba polivalentne patronaže kragujevačkog Doma zdravlja dobila je još jedno vozilo, marke Dacia Sandero, zahvaljujući donaciji Šoping centra Kragujevac Plaza od 1.180.000 dinara. Opširnije ovde: Patronaža Doma zdravlja dobila novo vozilo zahvaljujući Šoping centru “Kragujevac Plaza”.

Nemački "Siemens" izgradio je još jednu fabričku celinu u Industrijskoj zoni "Sobovica" kod Kragujevca, a na novoj proizvodnoj liniji biće montirani kompletni tramvaji, pišu Večernje novosti. Opširnije ovde: “Siemens” u Kragujevcu pravi vagone i za londonski metro? 

Radove na izgradnji 216 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom brdu obavljaće SZTR „Ljuba invest“ iz Paraćina, “Teming elektrotehnolodži“ iz Niša i Građevinsko preduzeće „Morava IN“ iz Kruševca, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Vrednost radova na izgradnji stanova u Kragujevcu iznosiće 844 miliona dinara, a rok za završetak je 480 dana od dana uvođenja u posao. Premijerka Ana Brnabić je tokom nedavne posete Kragujevcu najavila da će izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u našem gradu početi tokom ovog meseca. Opširnije ovde: Izabrani izvođači radova za izgradnju jeftinih stanova na Deninom brdu

Kandidati za Godišnju nagradu grada Kragujevca – Đurđevdansku nagradu za 2018. su Bratislav Milanović za izgradnju industrijskog kompleksa “MIND park”, Katarina Veljković za postignute rezultate u nastavi, Gorica Dimitrijević koja je putem Skajpa davala časove Teodori Vranješević dok je bila na lečenju u Nemačkoj, Mirko Demić za roman “Pustolovine bačkog opsenara”, Srećko Otović za edukaciju i popularizaciju sporta kod mladih i doktorka Jelena Tijanić za emisiju “Doživeti stotu”. Gradsko veće je utvrdilo i uputilo predloge odluka o dodeli najvišeg priznanja grada Kragujevca odbornicima lokalnog parlamenta na razmatranje i odlučivanje. Opširnije ovde: Poznati kandidati za Đurđevdansku nagradu: Milanović, Veljković, Dimitrijević, Demić, Otović i Tijanić.

Teodora Vranješević svečano je otvorila Inkluzivno igralište, koje je izgrađeno na inicijativu ljudi koji su organizovali humanitarne akcije za njeno lečenje u Nemačkoj. Opširnije ovde: Teodora otvorila Inkluzivno igralište: Podsetnik na humanost i solidarnost.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije