InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Inspektor, nesreća, učenici Prve gimnazije, budžet, novogodišnji program, vozači, najmoćniji...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 22 12 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Suspendovan inspektor osumnjičen za krađu 90.000 din od kolega, kamion JKP Šumadija udario pešaka, muškarac potom preminuo u Kliničkom centru, učenici Prve gimnazije osvojili drugo mesto na robotičkom takmičenju u Šangaju, Verko sa Aerodromcima: Urbano naselje, a zapostavljeno i zaboravljeno, na sednici Skupštine grada usvojen budžet za 2020. godinu i JKP Šumadija postala "6 u 1" preduzeće, u kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu uništeno oko 50.000 komada municije, Fiat i Pežo potpisali sporazum o spajanju, Ekonomski fakultet promocijom 200 diplomaca obeležio 59 godina postojanja, objavljen kompletan program dočeka Nove godine u našem gradu, kragujevačka policija sankcionisala 73 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika, čitaoci portala InfoKG u prilici da pomognu u sastavljanju liste 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2019....

Inspektor iz Niša, koji je uhapšen prošlog ponedeljka u Kragujevcu zbog sumnje da je pokrao kragujevačke kolege, uzevši torbicu sa oko 90.000 dinara tokom prednovogodišnje proslave, suspedovan je, pišu nacionalni mediji. Nadzorne kamere snimile su ga kako se tetura, odlazeći iz ugostiteljskog objekta, ali nije se izjasnio da li je torbicu poneo slučajno ili namerno. Opširnije ovde: SUSPENDOVAN inspektor osumnjičen za krađu 90.000 din od kolega: Torbicu odneo slučajno ili namerno?

Kamion JKP Šumadije za odvoženje smeća u ponedeljak ujutru je u Ilindanskoj ulici naleteo na sedamdesettrogodišnjeg pešaka koji je prelazio ulicu. On je, potom, od zadobijenih povreda, preminuo u Kliničkom centru. Vozač G. K. (1987) je uhapšen. Opširnije ovde: Kamion JKP Šumadija UDARIO PEŠAKA, muškarac potom PREMINUO u Kliničkom centru.

Ekipa pod nazivom “SDT”, koju čine učenici Prve kragujevačke gimnazije, osvojila je drugu nagradu u kategoriji Brick (4+3) na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici (WER – World Educational Robot Contest) u Šangaju. Tim iz Kragujevca činili su učenici Dušan Tenjović, Mihailo Šundović i Vuk Lazović koje je predvodila profesorka Katarina Veljković. Opširnije ovde: Učenici Prve gimnazije osvojili drugo mesto na robotičkom takmičenju u Šangaju.

"Prošlo je pet godina i nema potrebe više da pričamo ko je ko i kako je ko radio. Sve se vidi, na svakom koraku. U najurbanijem naselju smo, a problemi su rupe na ulicama, nepokošena trava, slabo grejanje, naselje je zapostavljeno i zaboravljeno... U najkraćem, očekujem da grad vratimo na poziciju koja mu pripada, a i da se izborimo za više od toga. Kad vidim u kakvom Kragujevcu danas živimo, imam još više snage i energije, kao i ljudi koji su uz mene i koji prepoznaju da je naš iskonski zadatak da ove izbore ne shvatamo kao Verkove ili nečije, nego kao svoje, kao borbu za dostojanstven život svih Kragujevčana", rekao je Veroljub Stevanović, narodni poslanik, lider Zajedno za Šumadiju i koalicije "Svi na ovu stranu" u razgovoru sa meštanima Aerodroma. Opširnije ovde: VERKO SA AERODROMCIMA: Urbano naselje, a zapostavljeno i zaboravljeno.

Budžet grada Kragujevca za 2020. godinu u iznosu od gotovo 10 milijardi dinara usvojen je na poslednjoj sednici Skupštine grada, uz višesatnu raspravu vlasti i opozicije o istom - da li je predizborni, kako tvrdi opozicija ili razvojni kakvim ga naziva vlast? Pored toga, Gradska agencija za saobraćaj pripojena je Javno-komunalnom preduzeću Šumadija glasovima većine odbornika na sednici Skupštine grada. Opširnije ovde: USVOJEN budžet za 2020. godinu: Vlast kaže "razvojni", opozicija tvrdi "PREDIZBORNI" i SG: JKP Šumadija postala "6 u 1" preduzeće, pripojena Gradska agencija za saobraćaj.

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu uništeno je oko 50.000 komada municije različitog kalibra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Tom prilikom, direktor policije Vladimir Rebić je poručio da je Srbija apsolutni lider u regionu, kada se radi o uništenju municije i naoružanja. Opširnije ovde: U kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu uništeno oko 50.000 komada municije.

Francuski Pežo PSA i italijansko-američki Fiat-Krajsler potpisali su sporazum o spajanju čime će biti formiran četvrti najveći proizvođač automobila u svetu, saopštile su danas dve grupe, piše Beta, a prenosi N1. Još uvek nije poznato na koji način će se ovo spajanje odraziti na kragujevačku fabriku. Opširnije ovde: Fiat i Pežo potpisali sporazum o spajanju.

U okviru obeležavanja Dana Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta, tačnije 59 godina postojanja, svečano je promovisano 199 diplomiranih i master ekonomista, kao i dva magistra ekonomije, koji su završili studije u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Opširnije ovde: Ekonomski fakultet promocijom 200 diplomaca obeležio 59 godina postojanja.

U Kragujevcu je za doček Nove godine pripremljen bogat program, a građani će biti u prilici da u Pešačkoj zoni uživaju u žurkama, predstavama, koncertima, na kojima će, između ostalih, nastupiti Riblja Čorba, Sara Jo, Dejan Petrović i Big bend, ali i vatrometu sa zgrade Gradske uprave. Program je pripremljen i za doček Pravoslavne nove godine, kada će Neverne bebe održati koncert. Opširnije ovde: Evo kako će Kragujevac dočekati NOVU GODINU.

Na teritoriji grada Kragujevca je tokom prošlonedeljne Međunarodne akcije pojačane kontrole vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika sankcionisano ukupno 73 vozača, saopštili su za InfoKG iz ovdašnje Policijske uprave. Od toga, 19 vozača je zadržano do 12 sati radi istrežnjenja, zbog vožnje sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu, dok je od tog broja sudijama za prekršaje zbog nasilničke vožnje privedeno tri vozača kod kojih je utvrđeno više od dva promila alkohola. Opširnije ovde: Kragujevačka policija sankcionisala 73 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika

Poštovani čitaoci portala InfoKG u prilici ste da nam i ove godine pomognete da sastavimo listu najmoćnijih u Kragujevcu, s obzirom na to da od početka rada sajta upravo ta rubrika najviše privlači vašu pažnju, a ujedno je i najposećenija. Opširnije ovde: Ko su NAJMOĆNIJI u Kragujevcu u 2019.?

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.