SportFoto: kragujevac.rs

Biciklisti u sredu kreću put Mostara

Autor: generalni sekretar Paraolimpijske akademije “Junio
14:08 | Ponedeljak, 25 07 2016

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac-Mostar 2016“, 13. po redu, krenuće u sredu, 27. jula, put Mostara iz Kragujevca. Ovogodišnji maraton voziće 10 biciklista, tri tandem i 4 solo bicikla.

Učesnici će preći će trasu dugu preko 400 kilometara i napraviti kraće predahe u gradovima kroz koje prolaze, u Užicu, Višegradu i Sarajevu.

Pored biciklista na plivačkom mitingu i tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru, našim takmičarima pridružiće se i mališani iz četiri kragujevačka plivačka kluba", najavio je pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević.

Ove godine su 450. po redu visinski skokovi sa Starog mosta u Mostaru. Poslednjih godina naša ekipa je među najbrojnijim, a beleži i značajne rezultate, koje očekujemo i ove godine. Kragujevac će u nedelјu, 31. jula, na centralnoj manifestaciji predstavlјati pet takmičara”, rekao je član Kluba ekstremnih sportova i kapiten tima, Marko Pavlović.

Prema rečima generalnog sekretara Paraolimpijske akademije “Junior“, Gorana Nikolića, tandem maraton prvi put ove godine startuje ispred SC “Iskra“, a podršku biciklistima pružiće mališani predškolskih ustanova.

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac - Mostar 2016“ održava se u godini kada se obeležavaju dva značajna jubileja, 40. godina od potpisivanja Povelјe o bratimlјenju Kragujevca sa gradom Mostarom i decenija od obnovlјene saradnje ova dva grada.

Maraton organizuju Paraolimpijska akademija “Junior” i Biciklistički klub “Radnički”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji.