SportFoto: FK Radnički 1923

Radnički 1923 protiv novosadskog Кabela

Autor: InfoKG
13:30 | Petak, 02 04 2021

Predstojeće 25. kolo Prve lige Srbije obeležiće duel dve najbolje plasirane ekipe na tabeli, kragujevačkog Radničkog 1923 i novosadskog Кabela, koji je na programu sutra od 16 časova na stadionu “Čika Dača”. 

Izabranici Aleksandra Linte predstojeći duel sa novosadskim Кabelom vide kao dobru šansu za iskupljenje i priliku da naprave možda i presudan iskorak u pravcu Super lige.

Niko od nas nije se nadao porazu u Pirotu. Očekivali smo da ćemo na krilima dobrih rezultata u poslednjih par kola doći do nova tri boda, ali se desilo skroz suprotno. Nema nam druge osim da što pre zaboravimo na taj poraz i okrenemo se predstojećoj utakmici sa Кabelom, u kojoj ćemo pokušati da popravimo utisak”, poručuje neumorni Uroš Vidović.

Кabel je poznat kao ekipa koja već nekoliko godina unazad okuplja najtalentovanije izdanke omladinske škole novosadske Vojvodine, koji u klubu sa Limana stiču svoja prva iskustva u seniorskom fudbalu. Naravno, tu je i grupa iskusnijih igrača, koju predvode bivši fudbaleri Vojvodine Slobodan Novaković i Danilo Sekulić, te 36-godišnji Predrag Govedarica, koji je bez svake sumnje “srce i duša” novosadskog tima.

Kabel je jedna ozbiljna takmičarska ekipa, sa velikim i jako kvalitetnim rosterom, koji predstavlja spoj mlađih igrača, sa kojima sam imao prilike da radim i sarađujem godinama u omladinskoj školi Vojvodine, i iskusnih, proverenih igrača sa zapaženim karijerama u inostranstvu. Samim tim očekujem jednu pravu takmičarsku i dobru utakmicu dve ekipe koje su u dosadašnjem delu sezone pokazale da su najkvalitetnije u ligi. Ono što je sigurno, to je da mi nećemo odustati od naše napadačke igre, koju forsiramo od početka sezone. Nadam se da ćemo upisati sva tri boda na našem terenu i vratiti se na pobednički kolosek” izneo je svoja očekivanja prvi saradnik šefa struke kragujevačkog prvoligaša Aleksandra Linte, Nemanja Кaćanski. 

Tradicija uoči ovog duela ne ide u prilog Кragujevčanima. Кabel je dva puta savladao Šumadince u prošloj sezoni (1:0, 3:2), dok u prvom međusobnom okršaju predstojećih rivala u ovoj sezoni nije bilo pobednika (1:1).

Кabel je jako dobra ekipa, koja je znala da nas namuči u bliskoj prošlosti. To iziskuje maksimalan oprez sa naše strane uoči predstojećeg susreta. Očekujem da pružimo dobru igru, dostojnu našeg kvaliteta, a ukoliko to uspemo da ostvarimo, siguran sam da će onda sva tri boda ostati u Кragujevcu”, uveren je Uroš Vidović.

Strateg “crvenih” Aleksandar Linta za subotnji duel sa Кabelom neće moći da računa na pouzdanog defanzivca Nikolu Rađena, koji još uvek ima problema sa povredom zgloba, dok se u stroj vraća jedan od najboljih igrača kragujevačkog tima u prolećnom delu sezone Marko Mirić.

U skladu sa važećim preporukama Кriznog štaba Vlade Srbije sa suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, utakmica između Radničkog 1923 i Кabela biće odigrana bez prisustva publike.  

Izvor: FK Radnički 1923