SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog poražene u komšijskom duelu

Autor: InfoKG
16:00 | Ponedeljak, 06 11 2023

Rukometašice Radničkog su u osmom kolu Super rukometne lige poražene na svom terenu od  ekipe Bekament BB iz Aranđelovca, rezultatom 22:28. 

Dueli starih rivala su bez obzira na trenutnu poziciju na tabeli donosili veliku dozu neizvesnosti i puno dobrog rukometa, pa se tako očekivalo i u ovom susretu. Gošće su bolje otvorile meč i stekle startnu prednost 1:4 u 11. minutu, no igračice Radničkog su se oslobodile startnog grča osećaja važnosti meča i ubrzo dolaze do svoje igre kada pogotkom Zorice Ranković sa linije od 7 metara dolaze do izjednačenja (5:5, 15.min). Znatno iskusnije Aranđelovčanke dolaze do daha i u roku od 6 minuta na svom kontu imaju plus 5 (5:9, 21.min). Do kraja prvog dela igre, Kragujevčanke su bile u konstantnom minusu od 3 do 4 gola, međutim pred sam kraj sa dva uzastopna pogotka Željane Radaković svode prednost gošći na minus dva (10:12).

Na samom startu drugog poluvremena rukometašice Radničkog su se dva puta približile na samo gol zaostatka (11:12 i 13:14), ali duža klupa gošći iz Aranđelovca tada počinje da daje rezultat, kada se odvajaju na plus 4 (13:17, 37.min). Uz veliku borbenost i želju, Kragujevčanke nikako nisu uspevale da uhvate rezultatski priključak i učine utakmicu neizvesnijom. Samo u jednom trenutku u 41. minutu prilaze na dva gola minusa (16:18), no Bekament nije dozvolio da njihova prednost dođe u pitanje. Do kraja susreta gošće su držale konce u rukama i na kraju trijumfovale konačnim ishodom 22:28.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Željana Radaković sa 8 i Valentina Božinović sa 5 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele Tamara Preković i Ljubica Simić sa po 5 postignutih golova.

Nakon ove runde takmičenja, Kragujevčanke se i dalje nalaze na devetom mestu sa 3 osvojena boda.

Rukometašice Radničkog predstojećeg vikenda idu na noge vicešampionkama Srbije, ekipi Železničara iz Inđije. 

Izvor: SPD Radničk