SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog započele pripreme za narednu sezonu

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 27 07 2021

Rukometašice Radničkog su nakon najuspešnije sezone u istoriji kluba i osvajanja drugog mesta u nacionalnom šampionatu, otpočele su pripreme za nastupajuću sezonu u kojoj ih očekuje potvrda postignutih rezultata iz prethodne, kao i premijera u evropskom takmičenju, EHF ligi Evrope. 

Ove godine pripremni period počinjemo u potpuno drugačijem tonu i u znatno izmenjenom sastavu nego prethodni. Samim osvajanjem vicešampionske titule u debitantskoj sezoni, zadali smo domaći zadatak protivnicima, koji će žarko želeti da se dokažu protiv nas. Očekuju nas takmičenja na tri fronta, prvenstvo, kup, kao i evropska EHF liga, tako da ćemo od početka krenuti sa paklenim radom kako bi opravdali očekivanja i što bolje reprezentovali klub i grad. Raduje me raspoloženje i entuzijazam kod svih igračica da što pre uđemo u željenu, takmičarsku formu. Što se tiče očekivanja, još uvek su nam sastavi drugih ekipa nepoznanica, tako da nemam preciznu sliku. Smatram da ćemo igrati lep i dopadljiv rukomet i da ćemo pozitivno afirmisati naše mlade i talentovane igračice”, jasan je šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

Zamenik kapitena Tijana Petrović kaže da rukometašice Radničkog ove godine pripreme započinju daleko motivisanije nego prethodne zbog uspeha koji su ostvarile u prethodnoj sezoni. 

Bez obzira što i dalje uživamo u ostvarenim rezultatima, trenažni proces ćemo započeti snažno, odgovorno i disciplinovano kako bismo pokazale da iza uspeha ne stoji puka sreća već rad, trud i zalaganje svih devojaka”, izjavila je Tijana Petrović.      

Kompletan pripremni period će se obaviti u hali Jezero, kao i u ostalim objektima SPD Radnički, a početak takmičenja Arkus lige za žene je zakazan za drugi vikend septembra. 

Izvor: SPD Radnički