InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Poplave, vašar, ulica, vrtići, policajci, Fiat, elektromobil, Picador...

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Nedelja, 09 06 2019

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: “Iskra” dobitnik priznanja “Firma od poverenja”, poplave u Kragujevcu i okolini, vašarska atmosfera u našem gradu, đaci Prve gimnazije na Svetskom prvenstvu u robotici u Kini, skandalozno napisan naziv ulice, održan 15. “Komdel expo” na Šumadija sajmu, parking kod Robne kuće, objavljen preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, MUP u potrazi za policajcima – našem gradu potrebno 20, ništa od spajanja Fiata i Renoa, ovdašnji Zavod za zaštitu spomenika kulture dobitnik evropskog priznanja, promovisan elektromobil, otvoren Cafe & Restaurant Picador u Šoping centru “Kragujevac Plaza”, održan 23. protest "1 od 5 miliona"...

Sportski centar “Iskra“ dobitnik je sertifikata “Firma od poverenja“. Reč je o priznanju koje se dodelјuje privrednicima sa dobrom reputacijom među klijentima i poslovnim saradnicima. Opširnije ovde: “Iskra” dobitnik priznanja “Firma od poverenja”

Kragujevac je u ponedeljak bio okružen selima, opštinama i gradovima koji se bore sa poplavama, vanrednim situacijama, evakuacijom stanovništva, a odsečeni su i delovi magistralnih puteva i železnice. Opširnije o tome ovde: Kragujevac okružen poplavama, Lepenica nabujala, voda pravi probleme u pojedinim naseljima, U Kragujevcu proglašena VANREDNA SITUACIJA, Vodotokovi u Kragujevcu pod kontrolom, problem kišna kanalizacija, Brnabić najavila NAKNADU ŠTETE zbog poplava, Grad formira komisiju za utvrđivanje štete nastale usled obilnih padavina i UKINUTA vanredna situacija u Kragujevcu.

U Kragujevcu je u ponedeljak, na praznik Svetog cara Konstantina i carice Jelene, održan tradicionalni vašar, a na tezgama, postavljenim kod Zelene pijace i u okolini, za svakog je bilo po nešto. Hit vašara je bila “Versace” kuhinja koja košta 280 evra. Opširnije ovde: Vašarska atmosfera u Kragujevcu: U ponudi i "VERSACE" kuhinja

Đaci Prve kragujevačke gimnazije učestvovaće na Svetskom prvenstvu u edukativnoj robotici (Educational Robotics Contest) koje će u decembru biti održano u Šangaju, pošto su u konkurenciji srednjih škola pobedili na nacionalnim kvalifikacijama, koje su održane u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, piše RTV. Opširnije ovde: Đaci Prve kragujevačke gimnazije na Svetskom prvenstvu u robotici u Kini.

U gradu Kragujevcu, srcu Šumadije, oni koji postavljaju table sa nazivima ulica očigledno ne da ne znaju gramatiku, nego ne znaju ni baš tu reč koju su verovatno čuli i izgovorili milion puta u životu! Opširnije ovde: VELIKA SRAMOTA: Na tabli SKANDALOZNO napisan naziv ulice u Kragujevcu.

Međunarodni sajam komunalne opreme “Komdel expo”, 15. po redu, održan je na Šumadija sajmu. Na manifestaciji se predstavilo više od 30 izlagača, a reč je o proizvođačima, uvoznicima i distributerima komunalne opreme. Opširnije ovde: Otvoren 15. “Komdel expo” na Šumadija sajmu.

Rekonstrukcija posebnog parkirališta „Trg svetog Đorđa“, kod Robne kuće „Beograd“, koja je počela 17. aprila još uvek nije privedena kraju. Prvobitno su iz JKP "Šumadija" saopštili da je krajnji rok za završetak radova 10. maj, pa je prolongiran do 24., a potom i do 3. juna. Zašto parking još uvek nije kompletno sređen? Opširnije ovde: Zašto još nije gotova rekonstrukcija parkinga kod Robne kuće?

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, a na njemu se nalazi 638 mališana. Rok za podnošenje prigovora je 13. jun. Opširnije ovde: Pogledajte PRELIMINARNI SPISAK primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika na Centra za osnovnu policijsku obuku, a od toga 20 za potrebe Policijske uprave u Kragujevcu. Rok za prijavljivanje zainteresovanih kandidata je 8. jul. Opširnije ovde: MUP u potrazi za policajcima, Kragujevcu potrebno 20.

Povlačenje ponude italijanske kompanije "Fiat" za spajanje s francuskim Renoom juče je uticalo na deonice kompanija, a one su se međusobno optužile za neuspešno stvaranje trećeg najvećeg svetskog proizvođača automobila. Opširnije ovde: Međusobne optužbe: Ništa od spajanja Fiata i Renoa, deonice padaju.

Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac dobitnik je Specijalnog priznanja evropske organizacije za kulturno nasleđe Europa Nostra za konzervatorsko-restauratorske radove na Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Darosavi kod Aranđelovca. Ovo Specijalno priznanje je dodelјeno za izuzetan doprinos očuvanju i unapređenju evropskog kulturnog nasleđa. Opširnije ovde: Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac dobitnik EVROPSKOG PRIZNANJA.

U cilju implementiranja regulativa EU za električni transport i potrebnu infrastrukturu, u Kragujevcu je predstavljen projekat Međuregionalne mreže elektromobilnosti za međugradsku i niskougljeničnu mobilnost EnerMob. Ispred zgrade Gradske uprave, juče je viđen prvi elektromobil. Ideja je da u bližoj budućnosti električni saobraćaj povezuje gradove. Opširnije ovde: ELEKTROMOBIL u Kragujevcu.

Šoping centar “Kragujevac Plaza” napokon je dobio pravi ekskluzivni Cafe & Restaurant Picador, koji se nalazi u Food court-u i prostire se na više od 500 kvadrata. U bogatoj ponudi su specijaliteti špansko-mediteranske kuhinje, dezerati, ali i kafe, alkoholna i bezalkoholna pića, i sve to po vrlo povoljnim cenama. Opširnije ovde: Otvoren Cafe & Restaurant Picador u Šoping centru “Kragujevac Plaza”.

U Kragujevcu je održan 23. protest "1 od 5 miliona", a sa nešto više građana nego pretgodna dva puta, tradicionalnom rutom od Robne kuće do Đačkog trga, šetali su lider Dveri Boško Obradović, novinar Srđan Škoro i Lazar Đurović iz Narodne stranke. Opširnije ovde: "1 od 5 miliona": "SNS je Kragujevac OTPISAO", Bošku prolaznici dobacivali da je onaj što bije žene 

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.