InfoFoto: Arhiva

RADNO VREME za PRVOMAJSKE i USKRŠNJE praznike

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 30 04 2024

Povodom prvomajskih i uskršnjih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su od 1. do 6. maja. Zbog toga će pojedine ustanove i institucije raditi redukovano.  

Dom zdravlja 

Tokom praznika biće organizovana dežurstva u Zdravstvenoj stanici broj 4 i u Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine koje će u sredu, četvrtak, petak i ponedeljak raditi od 7 do 20 časova, a u subotu i nedelju od 8 do 18 časova. To radno vreme imaće službe za zdravstvenu zaštitu predškolske, školske dece, kućnog lečenja i polivalentne patronaže, koja neće raditi u nedelju. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14:20 časova na terenu, a tokom vikenda od 8 do 14 časova i na terenu od 18 do 18 časova. .   

Zastavina ambulanta 

U Zastava Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac tokom praznika, u sredu, četvrtak petak i ponedeljak biće organizovana dežurstva od 7 do 20 časova, a u subotu i nedelju od 8 do 18 časova. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika neće raditi ni kragujevačke apoteke, osim Apoteke Bubanj koja će raditi uobičajeno 24:00 časa. U apoteci “Rača” biće organizovano dežurstvo u petak od 8 do 14 časova. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima tokom praznika neće se naplaćivati. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. 

Služba za odnošenje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila radiće u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će u sredu, četvrtak, nedelju i ponedeljak, odnosno 1, 2, 5. i 6. maja, saobraćati po redu vožnje za nedelju i državni praznik, a u petak i subotu, 3. i 4. maja, po redu vožnje za subotu.  

Pijace  

Pijace neće raditi samo u nedelju, 5. maja, na Uskrs, dok će ostalih dana praznika raditi uobičajeno.  

Čistoća 

Za vreme praznika radiće po redovnom programu i rasporedu, osim Službe dimničara koja neće raditi i Službe zoohigijene u okviru koje je organizovano pasivno dežurstvo.

Groblja   

Na grobljima 1, 3. i 5. maja neće se obavljati sahranjivanje. Dežurstvo šalterskih radnika na Varoškom i Bozman groblju biće organizovano 2, 4. i 6. maja od 7 do 13 časova. Ukoliko bude zakazanih sahrana, radiće zaposleni na sahranjivanju. Zaposleni koji rade na poslovima vozača, portira, preuzimanja i spremanja pokojnika radiće po ustaljenom rasporedu.

Za zakazivanje sahrana i prevoz pokojnika građani mogu da se jave na brojeve telefona 034/370-022 i 065/334-0834.

Pošta Kragujevac

Zbog prvomajskih i uskršnjih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim onih u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” i “Roda centru”, koje će dežurati u sredu, četvrtak, petak, subotu i ponedeljak, ali neće raditi u nedelju. Pošta u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” će u sredu, četvrtak, subotu i ponedeljak raditi od 10 do 20 časova, a u petak od 10 do 18 časova. Pošta u “Roda centru” će u sredu, četvrtak, subotu i ponedeljak raditi od 8 do 20 časova, a u petak od 10 do 17 časova. 

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” će tokom prvomajskih praznika raditi uobičajeno od 10 do 22 časa. Za uskršnje praznike rad će biti redukovan. Tačnije u petak, 3. maja, radiće od 10 do 18 časova, a u nedelju na Uskrs neće raditi, dok će u ponedeljak raditi uobičajeno od 10 do 22 časa.   

Restoran Matilda, Cafeteria Salvador i Pizzeria Picasso

Restoran Matilda, Cafeteria Salvador i Pizzeria Picasso na Veliki petak, 3. maja, radiće od 8 do 23 časa, za Uskrs je radno vreme od 10 sati do ponoći, dok će tokom ostalih dana praznika raditi uobičajeno. 

Narodna biblioteka “Vuk Karadžić”

Biblioteka neće raditi tokom praznika, a prvi radni dan je utorak, 7. maj.